menu
Aydın Özel Başak Kolejinde 100. Yıla Özel Coşkulu Kutlama
Aydın Özel Başak Kolejinde  100. Yıla Özel Coşkulu Kutlama
Cumhuriyetimizin doğum gününde , 100.yıl kutlamaları Aydın Özel Başak Kolejinde coşkuyla kutlandı.
Kutlamalar öğrencilerin kortej yürüyüşü ile başladı.

Aydın Başak Koleji Kurucu Temsilcisi F.Alp AYAYDIN'ın kutlama töreninde ''Değerli anneler , babalar, değerli başak ailem, sevgili çocuklar Bugün burada, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümünü coşku ve gurur içinde kutlamanın iftiharını yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin ilan edildiği 29 Ekim 1923 tarihi, medeniyetimizin dönüm noktalarından biridir. Bu özel günün anlamını kavramak ve Cumhuriyetimizin ne anlama geldiğini anlatmak için bir aradayız. 100 yıl önce savaşlarla harap olmuş, fakir düşmüş, enerji kaynaklarından yoksun imparatorluğun son derece kısıtlı insan kaynaklarını eğitim reformuyla harekete geçiren ve Müslüman ülkeler arasında öne çıkması, dünyanın en büyük ekonomileri arasına girmesi başta Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet ve onu tamamlayan demokratik rejim sayesinde olmuştur. ''İfadelerini kullandı.

CUMHURİYET ,DEMOKRASİ,ÖZGÜRLÜK VE ADALETİN TEMİNATIDIR

Sözlerine devam eden Ayaydın''Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olarak, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesini benimseyerek, Türk milletinin kaderini eline almış ve ulusal bağımsızlığı sağlamıştır. Cumhuriyet, demokrasi, özgürlük ve adaletin teminatıdır. Ama cumhuriyet aslında saydıklarımızdan çok daha fazlasıdır.

Cumhuriyet, Isparta'nın köyünden bir çiftçi çocuğu olarak çıkıp bu üjkeyi yöneten çocuktur,

Kendi şirketini kuran, dünyayı sallayan girişimci bir Türk Kadınıdır,

Mardin'in ücra ücra bir köşesinden 8 çocuklu bir ailenin çocuğu olarak çıkıp Nobel ödülü alan kişidir, 

Sınıfta özgüvenle parmak kaldıran bir kız çocuğudur, Kendi hayallerini kurma özgürlüğüne sahip olan herkestir. ''Şeklinde konuştu.

İYİ Kİ DOĞDUN CUMHURİYET

Ayaydın''Cumhuriyet sizsiniz, biziz, hepimiz. 

Bugün, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde, bu değerlere sahip çıkma ve Cumhuriyetimizi daha da ileriye taşıma sorumluluğumuzu bir kez daha hatırlatıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, birlik ve beraberlik içinde daha aydınlık bir geleceğe doğru ilerlemeye devam edecektir. 

Atatürk'ün öğretilerine ve Cumhuriyetimizin temel değerlerine bağlılığımızı yineleyerek, daha aydınlık ve müreffeh bir Türkiye için el birliğiyle çalışmaya devam edelim. 

Ebedi güneşimizin aydınlattığı 100 yıllık medeniyet ormanımızda, 32 senelik bir çınar olarak, nice fidanlar yetiştirmek dileğiyle, İyi ki doğdun Cumhuriyet! “ diye sözlerini sonlandırdı.


 Kutlamalar şiir, oratoryo ve zeybek gösterilerinin ardından , Doğukan Çimen konseri ile sona erdi.

Comments

http://aytv.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!