menu
BİTMEYEN SELÇUK - ORTAKLAR BÖLÜNMÜŞ YOLU TBMM'DE
BİTMEYEN SELÇUK - ORTAKLAR BÖLÜNMÜŞ YOLU TBMM'DE
Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, Selçuk-Ortaklar arasında yapımı uzun yıllardır bitmeyen bölünmüş yol sorununu TBMM gündemine taşıdı. Konu hakkında TBMM Başkanlığına bir soru önergesi ile Selçuk- Ortaklar arasındaki yapımı devam eden(halen bir çalışma yapılmayan) yolun akıbetini sordu.

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, soru önergesinde şu ifadelerde bulundu;

“2013 yılında ihalesi yapıldıktan sonra 14 Kasım 2013’de sözleşmesi imzalanan 46.4 km’lik Selçuk – Ortaklar – Aydın karayolu, 10 yıldır bitirilemediği gibi aradan geçen süre içinde yolun sadece 10 km’lik bölümü yapıldı. Bu yolun yapımına başlandığında siz Aydın’ı da bünyesine alan Karayolları İzmir 2. Bölge Müdürüydünüz ve 2018 yılına kadar bu görevde kaldınız. Yolun bakımsızlığı, darlığı ve yoğunluğu sık sık kazaların olmasına ve can kayıplarının yaşanmasına neden olmaktadır.

Bu Bağlamda;

  1. Karayolları İzmir 2. Bölge Müdürü olarak görev yaptığınız süre içinde bu yolun bitirilmesi için hangi çalışmaları yaptınız? Ve yolunun bitirilmesi için o gün ki adıyla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan hangi taleplerde bulundunuz mu? Bulunduysanız talepleriniz neydi? Bulunmadıysanız neden bulunmadınız?

2. Sözleşmesi 2013 yılında yapılan ve 10 yıllık süreçte sadece 13 km’si biten ve karayolları ağı içinde ki bu yolun kalan 33.4 km’lik kısmını ne zaman bitireceksiniz? Bugün itibariyle yolun yapım aşamasında gelinen süreç nedir? Her ilde ulaşım yatırımları ve yaptığı yollarla övünen iktidarınız, hangi gerekçelerle Selçuk – Ortaklar – Aydın karayolunun bitirilmesi konusunda yıllardır bir çalışma yapmıyor?

3. Bu yolun bitirilmemesi Aydın ilinin ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li olmasından mı kaynaklıdır? Yol güzergâhında bulunan hiçbir ilçe belediye yönetiminin AKP’de olmaması yani Selçuk, Germencik ve Efeler ilçe belediyelerinin CHP’de, İncirliova ilçe belediyesinin İYİ Partide olması nedeniyle yolun bitirilmediği yönündeki iddialar hakkında ne diyeceksiniz?

4.Türkiye’de aynı Selçuk – Ortaklar – Aydın yolu gibi karayolları ağında olup bu kadar süre zarfında tamamlanmamış başka bir yol var mıdır? Bu yol 2013 yılında kaç lira bedelle ihale edilmişti? Şayet yol biterse 46.4 km’lik bu yolun maliyeti ne kadar olacaktır? Bugüne kadar yüklenici firmaya ne kadar para ödenmiştir?  

 

5.Karayolları İzmir 2. Bölge Müdürü olarak görev yaptığınız dönemde müdürlüğünüz ve bölgeniz sorumluluğunda Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Denizli, İzmir, Manisa, Muğla ve Uşak olmak üzere toplam 8 ilimiz vardı.

Bu Kapsamda;

A) AKP’li Belediyelerin yönettiği Afyonkarahisar, Balıkesir, Denizli ve Uşak için hangi işleri yaptınız? Bakanlıktan hangi işlerin yapılması için talepte bulundunuz?

B) MHP’li Belediyenin yönettiği Manisa için hangi işleri yaptınız? Bakanlıktan hangi işlerin yapılması için talepte bulundunuz?

C) CHP’li Belediyelerin yönettiği Aydın, İzmir ve Muğla için hangi işleri yaptınız? Bakanlıktan hangi işlerin yapılması için talepte bulundunuz?”

İfadelerine yer verdi.

Comments

http://aytv.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!