menu
İNCİRDE GÜNLÜK YEVMİYE FİYATLARI BELLİ OLDU
İNCİRDE GÜNLÜK YEVMİYE FİYATLARI BELLİ OLDU
İncir mevsiminin gelmesiyle birlikte incir toplayıcı ve çırpıcılarının yevmiye fiyatlarını belirlemek için ,Germencik Ziraat Odası İncir ve Zeytin Komisyonu Üyeleri toplandı.

Aydın'ın corafi işaretli tarımsal mahsülü İncirin hasadı için , Germencik Ziraat odası İncir ve Zeytin Komisyonu Üyeleri yeni sezonda toplayıcı ve çırpıcıların ne kadar ücret alacağı ile ilgili toplantı gerçekleştirdi. Buna göre incir toplayıcılarının günlük 500 TL , çırpıcı yevmiyelerinin de günlük 700 TL olmasına karar verildi. Ayrıca alınan kararlarda arazinin yola yakınlığı , ulaşım ve eğim durumuna göre de , fiyatlarda farklılık olabileceğinin de altı çizildi.

İNCİR HIRSIZLIĞI

Komisyonun aldığı kararlar arasında ,  incir hırsızlığı konusunda ,Valilik , Emniyet ve Jandarma ile ortaklaşa çalışılarak , bu sorunun önüne geçilmesine , incir üreticilerinin sıkıntılarını valilik ve jandarmaya iletilmesine karar verildi.

ÇALINTI MALI BİLEREK  ALAN TÜCCARLARA DA YAPTIRIM GELECEK

Komisyonda alınan kararlar arasında çalıntı malı bilerek alan tüccarlar hakkında yetkili mercilere bilgi verilip , yasal işlemlerin uygulanacağı konusunda da karar alındı.

 

Comments

http://aytv.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!