menu
Muharrem Demirbilek Zafer Partisi Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Oldu
Muharrem Demirbilek Zafer Partisi Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Oldu
Aydın'ın hak ettiği yere geleceğini vurgalayan Muharrem Demirbilek bunun için yola çıktığını ifade etti.

" Gece Terminalde Şehiriçi Otobüs Bulmak İmkansız" 

 

Aydın’ın ulaşımda çile çektiğini söyleyen Muharrem Demirbilek sözlerine şu şekilde devam etti. "Aydın’da üç tane şehirler arası araçlarının bekleme yerleri var. Bunlar Nazilli, Aydın Merkez, Söke'dir. Gece saatlerinde terminalden şehiriçi otobüs bulmak imkansız. 

 

 

"Neden Transferlerde Sadece Karayolu Var, Neden Demiryolu Kullanmıyoruz"

 

Ayrıca “Pamuk yetiştirip sadece ülke içine veya ülke dışına ihracat edebiliyoruz. İhracat önemli bir kavram özellikle ekonomi de, ancak kendi yetiştirdiğimiz endüstriyel bitki türlerini; zeytini, inciri, kestaneyi, cevizi neden kendi memleketimizde değerlendiremiyoruz? Bu bir handikap, büyük problemlemdir. Bunu ülke içinde transfer etmek istediğimizde bunun için kullandığımız bir tek yolumuz var. O da kara yoludur. Bakliyatları, meyveyi, sebzeyi, ya da sanayide ürettiğimiz ürünleri sadece kara yoluyla taşıyabiliyoruz. Neden demiryolu kullanamıyoruz? Dolayısıyla; İzmir, Aydın, Nazilli arasında Cumhuriyetten önce bile kurulmuş demiryolu neden bugüne kadar geliştirilemedi? Ya da şehiriçi trafiğini rahatlatmak için neden Aydın’da raylı sisteme geçilemedi? Neden Aydın’da alt geçit ve üstgeçitler yok? Bizim insanımız trafik çilesini çekmek zorunda mı? Biz tarım alanlarımızı, özellikle endüstriyel bitki türleri için önemli olan Aydın, Söke  ve Nazilli Ovası ilin Menderes Havzasını neden değerlendiremiyoruz? 

 

"Aydın'da Neden Havaalanı Yok?" 

 

Denizli- Aydın otobanı çok önemli. Ulaşım açısından Aydın Ege Bölgesi’nin gerek sahile gerek Anadoluya açılan kapısında karayolu ulaşımı çok önemli. Ama neden sadece karayolu? Neden liman yok? Neden Havaalanı yok? Turizm sektöründe, küçük kasa tipi uçakların kullanıldığı kargo taşımacılığı yapılamaz mıydı? Aydın’dan daha mı fazla ihtiyacı vardı Anadolu’ya yapılan havaalanlarının? 

Aydın bilinçli olmasa da yanlış uygulamalardan dolayı geri bırakıldı.  Aydın gelişmede öncelikli il statüsünde değil.” 

 

Aydın'ın Hak Ettiği Değere, Hizmete Kavuşması İçin Yola Çıkıyoruz"

 

Son sözlerinde ise “ Aydın şehrinde yaşayan, istihdam alanı oluşturan, ziraatle uğraşanların, bu ülkede katma değere faydası olan herkesin yanındayız, herkes başımızın tacıdır. Aydın hak ettiği yere gelecektir. Aydın’ın hak ettiği değere, hizmete kavuşması için yola çıkıyoruz.” dedi. 

Comments

http://aytv.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!